Oostersebos 17, Schoonebeek

Eveneens op het erf vakwerk VARKENSSCHUUR met 18e-eeuws gebintstelsel en stijl- en regelwerk; 19e-eeuwse verstening; rieten zadeldak met toef tussen rechte met hout, respectievelijk stro beklede geveltoppen; deur en raam.

18e-, 19e-eeuwse varkensschuur van belang wegens ouderdom en betrekkelijke uniciteit van de vakwerkconstructie, alsmede wegens de markante ligging ten opzichte van hoofdgebouw en schuur.

394134
Complexomschrijving

Mooi gelegen in aanleg 18e-eeuws en jonger boerderijcomplex bestaande uit de volgende samenstellende onderdelen:1. BOERDERIJ, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer 33417.

2. SCHUUR, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer 393997. 3. VARKENSSCHUUR, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer 394134.

In aanleg 18e eeuws en jonger boerderijcomplex van algemeen belang wegens ouderdom, constructie, functie en karakteristieke vormgeving der samenstellende onderdelen, alsmede wegens de markante ligging binnen het beschermde gezicht Oostersebos.

Oostersebos 17 7761 PS Schoonebeek BY Ja
C 4718 Schoonebeek