Westersebos 30, Schoonebeek

Op het erf kenmerkende schuin op de weg gelegen houten schuur met 18e-eeuws ankerbalkgebint en eiken sporenkap; rieten zadeldak tussen rechte met stro beklede gevels; stro-vlechtwerk; deuren; aan een der korte zijden vermoedelijk 20e-eeuwse aankapping onder met pannen belegd lessenaardak.

In aanleg 18e-eeuwse schuur met jongere aankapping van belang wegens ouderdom, ankerbalkconstructie, eiken sporenkap en karakteristieke vormgeving, alsmede wegens de markante ligging ten opzichte van de weg en het hoofdgebouw.

393999
Complexomschrijving

Mooi gelegen in aanleg 18e-eeuws boerderijcomplex bestaande uit de volgende samenstellende onderdelen:

1. BOERDERIJ, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer 33410.

2. SCHUUR, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer 393999.

3. SCHUUR, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer 394120. (in 1994 gesloopt)

In aanleg 18e eeuws en jonger boerderijcomplex van algemeen belang wegens ouderdom, constructie, functie en karakteristieke vormgeving der samenstellende onderdelen, alsmede wegens de markante ligging binnen het beschermde gezicht Oostersebos.

Westersebos 30 7761 PG Schoonebeek BY Ja
C 6220 Schoonebeek