Rijndijk 6, Haarzuilens

"La Ferme Blanche". Gepleisterde boerderij uit het einde van de 19e eeuw onder afgewolfd zadeldak. Rechts een opkamer. Vensters met zesruitsschuiframen en luiken. In de voorgevel een gevelsteen, bestaande uit twee gedeelten. Boven een voorstelling van een schip met onderschrift: "Hier ben ick een scypper en sitten aen roer". Daaronder een voorstelling van een ploegende boer met onderschrift: "Hier gaen ick ploggen ben een boer". Anno 1628. Deze gevelsteen is afkomstig van een boerderij, die voor de herbouw van het kasteel De Haer in 1892 werd afgebroken en op deze plek herbouwd. Hoger in de moderne schuur op het erf een gevelsteen met het Zeeuwse wapen.

Rijndijk 6 3455 RM Haarzuilens Ja
D 560 Vleuten