Dorpsweg 116, Schellinkhout

Herv. Kerk. Dorpskerk, op een aantrekkelijke wijze gelegen aan de voet van de IJsselmeerdijk. Eenbeukige kruiskerk met ingebouwde toren:beschermd onder nummer 37140. Driezijdig gesloten koor XVI B; transept met door nissen verlevendigde gevels XV B; de drie oostelijke traveeën van het schip ca. 1500; de drie westelijke traveeen van het schip, die vensterdagkanten met holprofiel en natuurstenen hoek- en negblokken vertonen, XVI A. Restauratie 1956-1959. Inwendig houten tongewelven, onder het gewelf op drie hoeken van de kruising oude houten beelden. Preekstoel midden XVII, doophek XVII, koperen doopboog, koperen voorzangerslezenaar XVII B. Rode Bremerstenen altaarmensa met sepulcrum. Tweeklaviers orgel, in 1872 gemaakt door P. Flaes.

Dorpsweg 116 1697 KG Schellinkhout Ja
K 810 Venhuizen