Molenweg 28, Rozenburg

In oorsprong ten behoeve van de naastgelegen korenmolen 'de Hoop' gebouwde 19e-eeuwse MOLENAARSWONING, bestaande uit een verdiepingloos pand onder met blauwe pannen gedekt zadeldak tussen tuitgevels, met aan de achterzijde twee aanbouwen onder lessenaarsdak, waarvan het zuidoostelijke gemengd is gedekt met rode en blauwe pannen en het zuidwestelijke met uitsluitend rode pannen, gescheiden door een brandmuur.

Het geheel is uitgevoerd in gele ijsselsteen, deels gepleisterd.

In de voorgevel de ingang met houten paneeldeur, drie zesruitsschuifvensters; in de lange oostgevel twee T-vensters en een zij-ingang; de westelijke zijgevel is vrijwel blind. De zuidwestelijke aanbouw bevat aan de noordzijde twee halfronde stalvensters.

Kenmerkende 19e-eeuwse molenaarswoning in eenvoudige, traditionele trant, uitsluitend van belang wegens de relatie met de naastgelegen korenmolen 'de Hoop'.

364798
De Hoop
Complexomschrijving

Complex met korenmolen 'de Hoop' en molenaarswoning. MOLEN zie voor omschrijving bij complexonderdeel met monumentnummer 364793; MOLENAARSWONING zie voor omschrijving bij complexonderdeel met monumentnummer 364798.

Woningen en woningbouwcomplexen Bedrijfs-,fabriekswoning oorspronkelijke functie Ja
Molenweg 28 3181 AT Rozenburg Ja