Hezelstraat 9, Ooij

Herv. kerk. Het gebouw bestaat uit: het in 1660 geheel verbouwde en van een driezijdige koorsluiting voorziene, in oorsprong rechthoekig gesloten koor der oude dorpskerk; het waarschijnlijk in dezelfde tijd, met gebruikmaking van fragmenten van het gotische muurwerk tot pastorie verbouwde schip en de uitwendige ongewijzigd gebleven toren (apart monumentnummer 35820), welks benedengedeelte in 1860 tot kosterij werd ingericht. In het koor bevindt zich een eenvoudige epitaaf voor de familie Van Balveren-Bijland (1781). In het tot pastorie verbouwde schip een fragment van een gotische muurschildering.

Hezelstraat 9 6576 JL Ooij Ja
Hezelstraat 11 6576 JL Ooij