Blauwhoefsedreef 5, Teteringen

In 1868 gebouwde boerderij van het dwarsdeeltype onder met opn.verb. Hollandse pannen gedekt zadeldak bij het woongedeelte tegen puntgevel met vlechtingen en bij het schuurgedeelte met wolfeind boven de kopgevel met vlechtingen. In de voorgevel drie vensters met 6-ruitsramen en luiken en deur met gedeeld bovenlicht in het woongedeelte, twee stal (getoogde) deeldeuren, waarvan een met getoogd bovenlicht, en twee 4-ruits stalramen. In de kopgevel van het woongedeelte kelderlicht, venster met 6-ruitsraam en luiken en twee zoldervensters. In de achtergevel vensters met luiken, 6-ruits schuifvenster, twee 4-ruits stalramen en deeldeuren met getoogd bovenlicht. In de kopgevel van het schuurgedeelte een getoogde staldeur, twee getoogde stalramen en een hooiluik. Op het erf een Vlaamse schuur met afgeschuinde hoeken en onder met riet gedekt schilddak; op de hoeken aan de voorzijde rechtgesloten deeldeuren; tegen de rest van de voorgevel een bakstenen aanbouw onder lessenaardak. Voorts een put met mik en een zomerhuis onder met Rode hollandse pannen gedekt zadeldak en met uitgebouwde bakoven eveneens onder met rode pannen gedekt zadeldak.

Blauwhoefsedreef 5 4847 ND Teteringen Ja
Blauwhoefsedreef 5 A 4847 ND Teteringen