Waterloostraat 28, Steyl

Voormalig landhuis, XVIII e.v., thans onderdeel van het klooster St. Jozef. Middenvleugel met schilddak, bekroond door een torentje gepleisterde voorgevel met pilastergeleding, een fronton en spitsboogfries. Twee lagere zijvleugels met mansardedak, de linkervleugel met een dichtgemetselde arcade flankeren het voorplein, dakkapellen met gebogen bekroningen. Schilderijen: Calvarie met symbolisering van Oude en Nieuwe Testament (plm 1800), voormalig altaarstuk, dood van H. Jozef (Antwerpse school XVIII B). In de kapel: Christus met doornen gekroond (XVIII). Klokkenstoel met gelui bestaande uit twee klokken van onbekende gieters, diam. resp. 43 cm en 30 cm.

Religieuze gebouwen Klooster, kloosteronderdl oorspronkelijke functie Ja
Waterloostraat 28 5935 BG Steyl Steijl Ja