Kerkstraat 18, Kedichem

Op hoge, gecementeerde sokkel met blokgroeven, in baksteen onder leien zadeldak opgetrokken KERKGEBOUW, blijkens gedenksteen gebouwd in 1867, in eclectische trant bij een Middeleeuwse toren (reeds beschermd).

De eenbeukige kerk is voorzien van rondboogvensters met vierpasvormen in de lange gevels, en van roosvensters boven de zij-ingang en in de korte tuitgevel; voorts van rechte gootlijsten op klossen en steunberen.

Inwendig bevat de zaalkerk een gepleisterd, gedrukt tongewelf met twee geornamenteerde, cirkelvormige luchtroosters. Eenklaviers mechanisch orgel uit het midden van de 18e eeuw, maker anoniem, afkomstig uit het gebouw van de Vereniging voor Evangelisatie Bethel, Menso Altingstraat 20 te Sleen (v/h mon.nr 468532).

Eenvoudige dorpskerk van karakteristieke midden-19e-eeuwse architectuur bij een laat-Gotische toren met spits, en als zodanig van belang.

Religieuze gebouwen Kerk en kerkonderdeel oorspronkelijke functie Ja
Kerkstraat 18 4247 EL Kedichem Ja