Pastoor Brouwersstraat 21, Margraten

R.K. KERK.

Toren van mergel, XIXd met oudere resten.

Schip dwars op de oorspronkelijke kerkas, 1923.

Driezijdig gesloten koor van mergel, XIX. In het koor resten van muurschilderingen, XIV A, met rankwerk en o.a. passievoorstellingen.

Neogotische preekstoel, 1872 vervaardigd door de beeldhouwer Hacking. Orgel met Hoofdwerk en Nevenwerk, in 1879 gemaakt door Pereboom en Leyser. Met galerij van pl.m. 1800. Tegen de voorgevel een crucifix van pl.m. 1800. Tegen de toren 2 grafstenen, 1816 en 1843.

Vijf grafkruisen, 1615, 1645, 1647, 1660 en 1816.

Twee credens-tafels (Lod.XV).

Communiebank 19e eeuws eiken houtsnijwerk.

Klokkenstoel met gelui bestaande uit een klok van J. Perrin Drouot, 1817, diam. 105 cm en een moderne klok. Mechanisch torenuurwerk, B. Eijsbouts, 1951, is buiten gebruik gesteld. Aan de mergelstenen toren zitten resten van zonnewijzers, die voor een deel middeleeuws kunnen zijn.

Pastoor Brouwersstraat 21 6269 BP Margraten Ja
A 5218 Margraten