Zeer fraaie BOERDERIJ van het Staphorstse type. Traditionele 19e eeuwse (XIX B) Staphorster boerderij onder rieten wolfdak tegen rechte deels met hout beklede achtergevel; houten schoorsteen. Boerderij van het dwarsdeeltype op langgerekte plattegrond, opgetrokken uit baksteen en gedekt door een driezijdig rieten wolfdak; met houten schoorsteen; vlechtingen langs de geveltop; staafankers. In de voorgevel deur met bovenlicht en levensboom; terzijde respectievelijk 20-ruitsraam en opkamervenster waaronder keldervenster en twee 20-ruitsramen en slaapkamervenster; twee zoldervensters; alle met 1 1/2 steens hanekammen of rollaagjes en luiken; in de achter- en zijgevels baanderdeuren en staldeuren en -vensters, waaronder met gietijzeren tracering. Langs een der zijgevels eenvoudig geschulpt houten melkrek. Traditionele 19e eeuwse (XIX B) dwarsdeelboerderij van architectuurhistorisch belang wegens haar typisch Staphorster karakteristieken zoals langgerekte plattegrond, rieten wolfdak met houten schoorsteen en markante indeling der voorgevel.

Oude Rijksweg 225 7954 EH Rouveen Ja
Oude Rijksweg 225 A 7954 EH Rouveen