Gemeenteweg 199, Staphorst

Gave BOERDERIJ van het Staphorstse type. Traditionele 19e eeuwse (XIX B) Staphorster boerderij onder rieten wolfdak. Boerderij van het dwarsdeeltype op zeer langgerekte plattegrond, grotendeels opgetrokken uit baksteen en gedekt door een rieten wolfdak met topschoorsteen; vlechtingen langs de geveltoppen; staafankers. In de voorgevel deur met bovenlicht en levensboom; terzijde daarvan respectievelijk een 20- en een 9-ruitsraam en drie 20-ruitsramen; alle met 1- of 1 1/2 steens hanekammen of rollaagjes; twee zoldervensters. In de deels met gepotdekselde houten delen beklede achter- en zijgevels baanderdeuren en staldeuren en -vensters, waaronder halfronde met gietijzeren tracering. Traditionele 19e eeuwse (XIX B) dwarsdeelboerderij van architectuurhistorisch belang wegens haar Staphorster karakteristieken zoals zeer langgerekte plattegrond, rieten wolfdak en markante indeling der voorgevel.

Gemeenteweg 199 7951 CK Staphorst Ja
Gemeenteweg 199 a 7951 CK Staphorst