Sint Genovevastraat 14, Son en Breugel

R.K. Kerk van St. Genoveva. Gotisch kerkgebouw uit de tweede helft van de 15e eeuw, bestaande uit een koor van drie traveeën met vijfzijdige sluiting, een in 1960 herbouwd dwarspand, een eenbeukig schip van vijf traveeen, en een toren met overhoekse steunberen aan de westzijde en een brede traptoren aan de zuidkant, drie geledingen met spaarnissen; torenspits verlaagd in 1800. Over het koor netgewelven op gebeeldhouwde kraagstenen. Orgel met Hoofdwerk en Onderpositief, in 1854 gemaakt door J. Vollebregt en Zoon. Twee zerken met wapens (1558 en 1569); voor Lambertus Aertsz van Culenborch en zijn vrouw Elysabeth, en voor Jenneken Aelbert Lambertsdr. Mechanisch torenuurwerk, Van de Kerkhof.

Sint Genovevastraat 14 5694 AG Son en Breugel Ja
E 2046 Son en Breugel