Ringdijk 2, Wijdewormer

19e eeuws houten dijkhuis met verdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak, met aan linkerzijde een windwijzer op open voet. Voorgevel bevat links 6-ruitsschuifvensters met luiken; midden beneden 16-ruitsschuifvensters, op verdieping 6-ruitsschuifvensters. Linkerzijgevel bevat dubbele deur met gietijzeren roostervulling en levensboom in bovenlicht, 6-ruitsschuifvensters met blinden, tussen de verdieping een gesneden lijst, top met geschulpte windveren waartussen in top snijwerk met klok en geschilderde voorstelling van een koe. Achtergevel bevat 6-ruitsschuifvensters en goot op klossen. Losstaande houten schuur onder pannen zadeldak.

Ringdijk 2 1456 AH Wijdewormer Ja
Ringdijk 4 1456 AH Wijdewormer