Kerkplein 2, Raamsdonk

St. Bavo, geconsacreerd 1889, Ch. Weber. Kruisbasiliek in romano-gotische trant met klaverbladvormige oostpartij, waarbij zowel de eindgevels van het transept als het koor een apsis met omgang hebben. Koepeltoren op pendentiefs boven de achthoekige kruising, westtorens onvoltooid. Het in verscheidene kleuren baksteen uitgevoerde interieur heeft een alternerend stelsel van pijlers en zuilen. Koepelgewelven over het schip. In de toren is het oude mechanische torenuurwerk, in complete staat, nog aanwezig, 1894, buiten gebruik gesteld. Orgel in 1930 vervaardigd door B. Pels & Zonen met twee manualen en pedaal.

Kerkplein 2 4944 XD Raamsdonk Ja
G 3478 Raamsdonk