Kerkplein 11, Putten

Herv. kerk. In oorsprong laatgotische, eenbeukige dorpskerk uit de 15e eeuw, met driezijdig gesloten, door kruisribgewelven overdekt koor. Vermoedelijk 16e eeuwse, rechtgesloten noordbeuk. Een kapel en sacristie aan de zuidzijde werden in 1932 gesloopt ten behoeve van uitbreiding van het schip in quasi gotische vormen. Aan de noordzijde eveneens storende aanbouwen.

Van het oude meubilair is onder meer van belang: een eikenhouten preekstoel uit 1624 en een tekstbord uit 1691. Doophek, XVIIa. Een verbouwing van het inwendige vond plaats in 1965-'66, waarbij men het oude meubilair handhaafde en een vijftal gave 17e eeuwse zerken ontdekt werd die een nieuwe plaats in de kerk gekregen hebben. Tweeklaviers orgel van C.G.F. Witte uit 1860, in 1974 door fa. Leeflang gerestaureerd en uitgebreid met een vrij Pedaal.

Kerkplein 11 3881 BH Putten Ja