Voorstraat 24, Piershil

Ned. Herv. Kerk. Rechthoekige zaalkerk, na 1524, in laat gotische vormen met tongewelven en trekbalken. Noordvleugel uit 1643. Laat-gotische toren met een versiering van boognissen, gerestaureerd omstreeks 1964. Tot de inventaris behoren een preekstoel met lezenaar, doopbekkenhouder en doophek, alles tweede kwart 17e eeuw. Een voorzangerslezenaar, 18e eeuw. Een herenbank met gesneden wapens en toogpanelen, tweede kwart 17e eeuw. Een herenbank met opzetstuk in Lodewijk XIV-vormen. Vijf rouwborden in gesneden omlijstingen, 1775, 1757, 1760, 1762 en 1794. Een gesneden orgelkas, 18e eeuw. Klokkenstoel met gelui bestaande uit een klok van C. en D.J. Ouderogge, 1642, diam. 49 cm en een klok van J. Specht, 1753, diam. 48 cm.

Voorstraat 24 3265 BV Piershil Ja
C 253 Piershil