Markt-Oostzijde 14, Oudewater

PAND op de hoek van de Gasthuissteeg 'Arminiushuis'.

Pand met verdieping en zadeldak met aan de Marktzijde een rijk behandelde renaissancetrapgevel, gedateerd 1601, gerestaureerd ca. 1962.

De vensters te weerszijden van de in een korfboognis gevatte ingang dragen natuurstenen frontons met koppen. De vensters van de verdieping en de eerste zolderverdieping worden bekroond door geprofileerde ontlastingsbogen op consoles en met gebeeldhouwde schelpvullingen in de boogtrommels. Boven het bovenste zoldervenster metselmozaïek in de boogtrommel. Toppilaster op gebeeldhouwde maskerkop. De door natuurstenen banden verlevendigde gevel heeft tussen de vensters van de verdieping een nis in gebeeldhouwde omlijsting, waarin een Fortuinbeeldje. Tussen de vensters der zolderverdieping een cartouche met het jaartal: 1601.

Houten kruiskozijnen met onderluikjes.

Op de hoek een lantaarn aan een smeedijzeren arm.