Havenstraat 8, Oudewater

PAND met dubbele trapgevel; de rechter gedateerd 1613, de linker verminkt en gedeeltelijk herbouwd als puntgevel, 19e eeuw.

Geprofileerde puibalk; links een driezijdige erker-uitbouw.

In de verminkte gevel van het linkergedeelte vensters met zesruitsschuiframen, in de top, een venster met houten kruiskozijn.

De trapgevel van het rechtergedeelte heeft geprofileerde, natuurstenen waterlijsten, geblokte en geprofileerde vensternissen, met metselmozaïek in de boogtrommels, een getorste bakstenen toppilaster op console, vijf sierankers en een cartouche, waarin het jaartal: 1613.

In de verdieping vensters met zesruitsschuiframen; in de zolderverdieping een venster met kruiskozijn en onderluikjes.

Het linker gedeelte van het pand in restauratie: 1967.

Havenstraat 8 A 3421 BS Oudewater Ja