Peppelendijk 8, Neede

Huis de Kamp. Oude havezathe, gebouwd blijkens opschrift boven de hoofdingang in 1636 en ten dele vernieuwd met het oude materiaal in 1789. Bouwwerk op rechthoekige plattegrond met bakstenen gevels, voorzien van hoekblokken, boven de parterrevensters geblokte ontlastingsbogen en in de, door een geprofileerde waterlijst van de parterre gescheiden, verdieping aan de achterzijde kruisvensters. Schilddak met hoekschoorstenen. In de voor- en rechter zijgevel zandstenen poortjes met ornament uit de bouwtijd. Inwendig schouw uit de bouwtijd. De keldergewelven weggebroken. Op het voorplein een ronde, zandstenen put met wapen.s (1609).

Peppelendijk 8 7161 LA Neede Ja