Sint Margrietwei 1, Boksum

Herv. Kerk en Kerkhof. Op terprest gelegen kerkje, van zeer hoge ouderdom, aan de noordzijde nog deels uit tufsteen bestaande, in de vroege 14e eeuw opnieuw in de 15e- 16e eeuw vergroot en gewijzigd. Toren uit 1843. In de kerk twee overhuifde banken, resp. 1661 en 1826, 17e eeuws gedenkbord ter herinnering aan de gevallenen in de slag bij Boxum van 1586. Onder de vloer twee rijk gebeeldhouwde zerken XVI, en een priesterzerk 1513. In een orgelkas van Jan Harmens Camp uit 1675 plaatste L. van Dam in 1798 een nieuw instrument met gebruikmaking van Harmens-pijpwerk. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk, 17e eeuw, is buiten gebruik gesteld.

Kerkhof Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen oorspronkelijke functie
Sint Margrietwei 1 9031 XG Boksum Ja