Buorren 2, Blessum

Herv. Kerk en Toren op Kerkhof. Gotisch kerkgebouw wellicht nog uit de 14e eeuw stammend; aan de noordzijde ingang met versiering door middel van afwisselende rode en gele steen en gewrongen kraal in de dagkant, plm 1500. Toren in de 19e eeuw ommetseld. Eikenhouten memoriebord ter herinnering aan de slag bij Boxum en 10-gebodenbord XVII. In de toren roodzandstenen zerk XV. Onder de vloer zerk door mr B.G. 1551, grote gebeeldhouwde zerk 1624, idem 1677. Orgel oorspronkelijk gemaakt in 1659 door W. Meinerts, in 1790 verbouwd door J. Sporeman. Klokkenstoel met een klok van anonieme gieter, 13de eeuw?, diam. 75 cm. Smeedijzeren torenuurwerk. Later is een synchroonmotor aangebracht, waarschijnlijk door de firma Wielinga, Franeker.

Buorren 2 9032 XC Blessum Ja
F 597 Deinum