Fjouwerhûs 4, Menaam

It Fjouwerhus (Het Vierhuis). Fraaie kop-hals-rompboerderij. Het voorhuis tussen twee topgevels met natuurstenen lijsten langs de schouderstukken en bekroond door schoorstenen met uitgegroefde hoeken beginnend op natuurstenen aanzetstukken; in de top twee smalle oorspronkelijke zoldervensters. Boven de lange zijgevel Vlaamse top versierd met beeldhouwwerk en met gevelsteen Anno 1773. Drie vensters met negenruitsroedenindeling. In het stalgedeelte ook nog enkele kozijnen uit de bouwtijd. Voorkamer met houten betimmering uit de bouwtijd en bijpassende schouw; in de woonkamer dergelijke schouw met strakkere mantel en in de omlijsting op de schouwboezem schilderstukje

Fjouwerhûs 4 9036 VV Menaam Ja
Fjouwerhûs 3 9036 VV Menaam