Noorderringweg 41, Marum

Herv. KERK EN TOREN op kerkhof. Blijkens het zware muurwerk zeer oude bakstenen kerk met inspringend koor en even inspringende jongere vijfzijdige sluiting; behoudens de galmgaten gesloten toren met naaldspits uit 1886. In de kerk een eenvoudige preekstoel uit 1826 met trap, achterschot en klankbord, dubbele kaarsenhouder. Familiebank met opzetstuk waarin wapen. Banken met paneelwerk; koperen kroon uit 1802. Orgel van Johann Reimschmitt uit 1658, in 1890 voorzien van een nieuw binnenwerk door J. van Gelder, waarbij de oude orgelkas uit 1658 werd vergroot met zijtorens. Het binnenwerk werd in 1928 en 1939 nog gewijzigd.

Noorderringweg 41 9363 HA Marum Ja