Kerkplein 2, Markelo

De toren van de Hervormde Kerk bestaat uit twee geledingen en wordt gedekt door een tentdak. Veelhoekig uitgebouwde spiltrap in de zuidmuur. De gevelvlakken der beide geledingen verlevendigd door telkens drie spitsboognissen. Segmentboogvormige ingang omlijst door spitsboog. Vier consoles en aanzetten voor een gewelf over de begane grond. Klokkenstoel met gelui van drie klokken, waarvan één van C. Konink, 1737, diam. 131,5 cm. en twee moderne klokken. Mechanisch tornuurwerk J. van de Kerkhof, Aarle- Rixtel, later voorzien van electrische opwinding. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk (Jurien Sprakel?), 1747, staat buiten gebruik in de toren opgesteld.

Religieuze gebouwen Kerk en kerkonderdeel oorspronkelijke functie Ja
Kerkplein 2 7475 AE Markelo BY Ja