Patronaatstraat 27, Made

Ned. Herv. KERK. In oorsprong het koor van een 15e eeuwse kerk, met driezijdige sluiting. Verbouwd in 1776, hersteld in 1905. Vensters met ronde bogen gedekt, waarboven sporen van oorspronkelijke spitsbogen. Tweemaal versneden steunberen; op het pannendak een dakruiter. Inwendig houten zoldering met kooflijst; tegen de langsmuren een muurzuil voor het schragen van de torenconstructie. Doophek uit 1657; kansel uit het eind van de 18e eeuw, twee 17e eeuwse kronen. In 1952 hersteld van oorlogsschade. Orgelkas van P. van Peteghem, gemaakt in 1776 voor de R.K. Kerk van Zundert. In 1824 overgeplaatst naar Made. Klokkenstoel met klok van J.A. de Grave, 1725, diam. 61,5 cm. Mechanisch torenuurwerk, Gebr. van Bergen, circa 1910,later voorzien van elektrische opwinding.

Patronaatstraat 27 4921 BK Made Ja
S 1232 Made en Drimmelen