Kasteel Nederhemert, Nederhemert

Kasteel Nederhemert. Temidden van een gracht, waarin de resten van een vierkant, gebastionneerd fort uit de Spaanse tijd herkenbaar zijn, gelegen kasteel, uitgebrand tengevolge van de oorlogshandelingen in 1944-'45. Rechthoekige woontoren, omstreeks 1300, op de zo. hoek. Aansluitend aan de noordzijde een rechthoekige vleugel, 14e eeuw, met ongeveer vierkante toren op de n.o. hoek a. 1400. Ronde hoektoren op de n.w. hoek, waarschijnlijk einde 15e eeuw. Noordvleugel 16e eeuw. 16e eeuwse zuidvleugel met zeskantige hoektoren afgebroken na 1945, evenals een omstreeks 1875 opgetrokken voorgevel.

Kastelen, landhuizen en parken Kasteel, buitenplaats oorspronkelijke functie Ja
Kasteellaan 1 5317 KX Nederhemert Ja