Hoofdstraat 24, Warten

Herv. Kerk en Toren op omheind kerkhof. In 1780 herbouwde kerk met driezijdige koorsluiting; de muren van de kerk en toren zijn geleed met rechthoekige spaarvelden. De kap van het schip bestaat grotendeels uit gotische onderdelen; in de toren houten klokkenstoel. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk, 16e eeuw. Op de meest westelijke steunbeer, links naast de ingang is een roodstenen zonnewijzer aangebracht. Zeven vensters met gebrandschilderde glazen door Ype Staak. Preekstoel met achterschot en klankbord; twee psalmbordjes, orgelbanken, alles uit de bouwtijd der kerk. Tweeklaviers orgel gemaakt in 1874 door L. van Dam en Zonen.

Hoofdstraat 24 9003 LJ Warten Ja
C 1208 Warrega