Huis te Horssen, Horssen

Huis te Horssen. Door een uitgestrekt landschappelijk park omgeven landhuis, in de huidige vorm midden 18e eeuw, opgetrokken nabij de plaats, waar de funderingen van het middeleeuwse Huis te Horssen liggen. Het in plattegrond rechthoekige huis heeft een verdieping en een omlopend schilddak met hoekschoorstenen. Vensters met zesruitsschuiframen. Bordes met vier siervazen. Bouwhuis, waarschijnlijk omstreeks 1800, met zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. In het bouwhuis een stucplafond. Inrijhek met vier hardstenen hekpijlers, bekroond door Lodewijk XV-siervazen en met smeedijzeren hekken.

Kastelen, landhuizen en parken Kasteel, buitenplaats oorspronkelijke functie Ja
Zelksestraat 14 6631 KE Horssen Ja