De Vier Azen, 's-Hertogenbosch

'De Vier Azen', uit 1665. HUIS met trapgevel met gebogen topfronton waarin het jaartal; ovaal topvenster; kruiskozijnen onder strekken. Achtergevel aan de Dieze. Gerestaureerd.

Vughterstraat 100a. Op het binnenterrein van Vughterstraat 102-104 aan de Dieze gelegen, 17e eeuws pandje met verdiep onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild en aan de noordzijde een doorgang overkluisend.

In de op de Diezemuur staande westgevel een 18e eeuws schuifraam en een kruiskozijn (XVII A); in de zuidgevel twee 19e eeuwse vensters; in de noordgevel een getoogde doorgang en een getoogde ingang met paneeldeur (XIX A) onder een gezamenlijke ontlastingsboog.

Inwendig: eiken moerbalk met acanthus sleutelstukken in langsrichting, kinderbinten en spreidsel (XVII A); kap met grenen dekbalkjuk en nokgording.

Vughterstraat 102 5211 GL 's-Hertogenbosch Ja
G 6618 's-Hertogenbosch