Verwersstraat 20, 's-Hertogenbosch

Fors pand samengesteld uit twee 17e/18e eeuwse panden; brede, met kroonlijst afgesloten, gepleisterde voorgevel (XIX B) met getrokken horizontale voegen op de b.g. en een cordonlijst ter afsluiting van de b.g.; breed 6-ruits venster (1907), deur met bovenlicht en twee schuifvensters op de begane grond, drie vensters met 6-ruits schuiframen op verdieping en 4-ruits schuiframen op zolderhoogte, alle met afgeronde bovenhoeken en geprofileerde omlijsting.

Noordelijk gedeelte - in 1907 ingrijpend verbouwd - bestaat uit voorhuis met verdieping onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak met schild (achter), binnenplaats en achterhuis met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak met schild (achter).

Het zuidelijk gedeelte heeft een verdieping, een met rode muldenpannen gedekt zadeldak met wolfeind (voor) en tegen gepleisterde tuitgevel met top- en schouderstukken en muurankers, en inwendig kelder met ton- en insteekgewelf; opkamer met marmeren schoorsteenmantel en stucwerkplafond (XIX B); binnendeuren (XVIIId) kap met zes dubbele dekbalkjukken en schaarspanten met balk.

Monumenten.nl maakt u wegwijs in monumentenland

Alles over monumenten onder één dak.
Een monument kopen, onderhouden of verduurzamen? Hier vindt u alle informatie, inspiratie en praktische tips.

Locatie

Monumentnummer
21907
Provincie
Gemeente

Eigenschappen

Functies
Functie Hoofdcategorie Subcategorie Functietype Is hoofdfunctie
Woonhuis Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) oorspronkelijke functie Ja
Adressen
Straat Getal Achtervoegsel Postcode Plaats Locatie Situatie Is hoofdadres
Verwersstraat 20 5211 HW 's-Hertogenbosch Ja
Percelen
Kadastraal perceel Kadastrale sectie Kadastraal object Appartement Kadastrale gemeente
H 2531 's-Hertogenbosch
Naar boven