Buitenhaven 9, 's-Hertogenbosch

Vroeg 19e eeuws gepleisterd pand met mogelijk oudere kern, met verdieping en onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak, De met een eenvoudige kroonlijst afgesloten voorgevel bevat twee kelderlichten, een deur en vijf vensters met 6-ruits (schuif)ramen en (in 1975) voorzien van luiken. (Bij de restauratie in 1975 is de eenvoudige trap naar de voordeur vervangen door een bordestrap met hek en is tevens een trap met ingang naar de kelder aangebracht).

In de achtergevel oorspronkelijk vier vensters met 6-ruits schuiframen, die in 1975 zijn vervangen door openslaande deuren met luiken en in het midden een deur; ter hoogte van de bel-etage en de verdieping vrij kleine vensters, ten dele met 4-ruits ramen.

Buitenhaven 9 5211 TP 's-Hertogenbosch Ja
G 7010 's-Hertogenbosch