Berewouthof 2, 's-Hertogenbosch

Voormalig kazernegebouw uit 1744. In schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping, bestaande uit drie loodrecht op elkaar staande en een open hof omsluitende vleugels onder met Hollandse pannen gedekt omlopend zadeldak, aan de noordzijde tegen tuitgevel met vlechtingen en aan de zuidzijde tegen gepleisterde tuitgevel met baksteenbanden en rechtgesloten T-ramen in getoogde vensters. In de met een bakstenen gootuitkraging afgesloten gevels getoogde vensters met 12-ruits ramen en met name aan de zijde van de hof enige rechtgesloten vensters met 6-ruits ramen uit ca.1930, getoogde deuropeningen met 4-ruits bovenlichten en boven de middeningang een hardstenen gevelsteen met het jaartal 1744. Dakkapellen met 12-ruits schuiframen. Inwendig: enkelvoudige balklagen en oude kap met grenen dekbalkjukken met schaarspanten met balk.

21584

Kazerne Verdedigingswerken en militaire gebouwen Militair verblijfsgebouw oorspronkelijke functie Ja
Berewouthof 2 5211 DH 's-Hertogenbosch Ja
Berewouthof 1 5211 DH 's-Hertogenbosch