Markt 10, Hasselt

HERVORMDE KERK. Laatgotische in steen overwelfde hallenkerk met forse ingebouwde toren. Na een brand in 1725 is de kerk enigszins verhoogd en de tegenwoordige torenspits aangebracht. De kerk bezit een eiken preekstoel en doophek (1620), koperen lezenaar XVIII a en een orgel (N. Knol) uit 1802-'07. Sacristie en kapel van het H.Graf aan de zuidzijde van de kerk aangebouwd omstreeks 1500. Orgel met Hoofdwerk en Rugwerk, in 1806 gemaakt door R. Knol. Bij de restauratie in 1967 uitgebreid met een vrij Pedaal. Twee klokken van F. Hemony, 1662, met een diam. van respectievelijk 50 cm. en 56 cm. staan in de kerk opgesteld.

Markt 10 8061 GG Hasselt Ja
Markt 12 8061 GG Hasselt