Kerkpad 3, Harlingen

Hervormde Kerk. De Hervormde Kerk is in 1772-1776 opgetrokken op kruisvormig grondplan, ter vervanging van een romaanse kerk, waarvan de rijzige tufstenen toren (apart monumentnummer 20446) behouden bleef. Drie natuurstenen ingangsomlijstingen. Interieur geheel gestuct naar ontwerp van J.O.Husley; in een der wanden bovenaan een door stucwerk omlijste wijzerplaat. Omlopende galerij op gemarmerde zuilen; op de hoeken bankengroepen. Orgel met Hoofdwerk, Rugwerk en vrij Pedaal, in 1776 gemaakt door A.A. Hinsz op galerij met bijbehorende kansel eronder, alles met snijwerk door J.G.Hempel. Vele grafzerken.

Kerkpad 3 8861 ES Harlingen Ja
A 10589 Harlingen