Kasteel Aldenghoor, Haelen

KASTEEL ALDENGHOOR, gelegen op een omgracht terrein. Hoofdgebouw, bestaande uit twee haaks op elkaar staande vleugels met wolfdaken, XVII en XVIII-XX, met op de binnenhoek een zware ronde toren van baksteen en mergel, XV of XVI, met hoge spits, XVIII; op drie hoeken van de hoofdvleugel, XVII, vierkante torentjes. Inwendig o.a. een zandstenen schouw, XVII, en een zaaltje met Lodewijk XV-betimmering. Voorburcht in haakvorm, XVII-XVIII; de ingangsvleugel met ten dele gewijzigd mansardedak en poortpaviljoen met zadeldak tussen gezwenkte topgevels. De doorgang aan de veldzijde met sluitsteen 1750 en onder een fronton; aan de hofzijde een sluitsteen met 1886. Brug met drie gemetselde bogen.

Kasteel Kastelen, landhuizen en parken Kasteel, buitenplaats oorspronkelijke functie Ja
Kasteellaan 9 6081 AN Haelen Ja