17642, 's-Gravenhage

Twee WACHTHUISJES MET HEK.

Twee witgepleisterde pandjes met hardstenen plint, zonder verdieping onder flauwhellend zadeldak, met omlopende cordonlijsten en paneeldeuren uit de bouwtijd, vermoedelijk ontworpen door Zeger Reijers, ca. 1840, in neo-classicistische trant te weerszijden van een smeedijzeren toegangshek met twee natuurstenen pijlers, elk voorzien van een sokkel en een afgeronde top met reliefvoorstelling van zandloper en vleugels, aan achterzijde een gietijzeren pomp met leeuwekop.

17642

Poortgebouw Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen oorspronkelijke functie Ja
's-Gravenhage BY Kerkhoflaan 12, 'S-Gravenhage, 's-Gravenhage Ja
P 4859 's-Gravenhage