17621, 's-Gravenhage

TWEE WACHTHUISJES EN HEK. Links bij ingang witgepleisterd pandje met hardstenen plint, zonder verdieping onder flauwhellend zadeldak, met omlopende cordonlijst en paneeldeur uit de bouwtijd, vermoedelijk ontworpen door Zeger Reijers, ca. 1840, in neo-classicistische trant. Rechts bij ingang idem (met uitzondering van later aangebouwd gedeelte). Smeedijzeren toegangshek met twee natuurstenen pijlers, elk voorzien van een sokkel en een afgeronde top met reliefvoorstelling van zandloper en vleugel; aan de achterzijde een gietijzeren pomp met leeuwekop.

17621

Poortgebouw Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen oorspronkelijke functie Ja
's-Gravenhage BY Kerkhoflaan 12, 's-Gravenhage, 's-Gravenhage Ja
N 3285 's-Gravenhage