De Olde Wehme, Almen

"De Olde Wehme". Qua voorkomen vroeg 19e eeuws, doch in de kern aanzienlijk ouder pand zonder verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen, aan drie zijden met blauwe geglazuurde Hollandse pannen en aan de achterzijde met rode Hollandse pannen gedekt dakschild, dat doorloopt over een laat 19e eeuwse uitbouw.

In de voorgevel met gepleisterde plint en afgesloten met een eenvoudige kroonlijst, v.l.n.r. twee 8-ruitsschuifvensters met luiken; strokendeur met opgelegd lijstwerk en verzwaringen, gesneden deurkalf en snijlicht; drie 8-ruitsschuifvensters met luiken.

Ter hoogte van de deur dakkapel met wangen en gevelteken. In de gepleisterde linker zijgevel twee vensters uit ca.1900. In de rechter zijgevel een 6-ruitsschuifvenster met luiken.

Besselinkpad 2 7218 MJ Almen Ja
G 141 Gorssel