Geertesplein 21, Kloetinge

Voormalig dorpscafé, herberg en rechthuis. Evenwijdig aan de straat gelegen eenlaags dwarspand met kap, van 16e eeuwse oorsprong, Het exterieur heeft thans een 19e eeuws karakter. Onder de pleisterlaag bevinden zich ondermeer ijsselsteen en kloostermoppen die duiden op een veel hogere ouderdom. Het pand is voorzien grote zesruitsschuifvensters en een dubbele voordeur in klassieke omlijsting met pilasters en kroonlijst. In de achtergevel bevinden zich schuifvensters met hardstenen onderdorpels. De haakse uitbouw rechts achter is voorzien van tuitgevels met vlechtingen. In het interieur een grote open ruimte met haardpartij van forse omvang, voorzien van zandstenen zijwangen in Hollandse Renaissance-stijl. In de aanpalende, deels onderkelderde ruimte restanten van een tweede haard. Zware moerbalken met consoles met ojiefprofielen, en kinderbinten. Delen van oudere kapconstructie aanwezig. Tevens zijn er binnenluiken bewaard gebleven.

Herberg Sport, recreatie, vereniging en horeca Horeca oorspronkelijke functie Ja
Geertesplein 21 4481 AN Kloetinge Ja