Grote Markt 23, Goes

Stadhuis. In oorsprong laat-middeleeuws gotisch gebouw, dat bij een ingrijpende verbouwing 1771-1775 die ook het conciergehuis de Waag en de Vleeshal betrof, zijn huidige, het Marktplein met gevel en toren zo fraai beheersende, gedaante kreeg.

Inwendig raadzaal met sierlijke rococo-betimmering, waarin een schoorsteenstuk en dessus de porte door M.J. Geeraerts stucplafond met allegorieen door Guiseppe Soldati. Gesmeed ijzeren hek door Maxime Sumel.

In lantaarn een automatisch klokkenspel bestaande uit 10 klokken van A.J. van den Gheyn, 1766 en 1 klok van Van Bergen uit 1948. Trommelspeelwerk van Jan van de Brant, ca. 1550.

Bestuursgebouwen, rechtsgebouwen en overheidsgebouwen Overheidsgebouw oorspronkelijke functie Ja
Grote Markt 23 4461 AH Goes Ja