Dorpsstraat 1, Oene

Herv. kerk. In oorsprong romaans dorpskerkje (XIXa ?) met eenbeukig schip en sobere toren van tufsteen, geflankeerd door lage zijkapellen. Koor en zijbeuken, waarvan de zuidelijke met driehoekige sluiting naast het koor, XV (?). De kerk is overwelfd met kruisribgewelven. In 1951 uitgebreid met een noordelijke dwarsbeuk in quasi oude vormen. Eenklaviers orgel, in 1766 door J.H.H. Batz gemaakt voor de R.K. Martinuskerk te Utrecht. In 1852 door M. Maarschalkerweerd overgeplaatst naar Oene. In 1965 gerestaureerd door de fa. Leeflang. Klokkenstoel met klok van G. Schimmel en R. Henrycks, 1661, diam. 111,6 cm. Mechanisch torenuurwerk, later voorzien van elektrische opwinding.

Dorpsstraat 1 8167 NK Oene Ja
E 1699 Epe en Oene