Breedstraat 53, Enkhuizen

Raadhuis door St. Vennecool, 1688. Geheel gaaf uit - zowel als inwendig. Inwendig: in de spaarvelden van hal en burgerzaal geschilderde doeken 2 x 4, 2 x 1, en 2 x 2; zes armvormige houten luchters; marmeren vloertegels. Burgemeesterskamer met geschilderd behang, schoorsteenstuk en plafondschildering. Vroedschapskamer met rood velours d'Utrecht. Plafondschildering, schouw met schilderstuk. Schepenkamer met groen velours d'Utrecht boven lambrizering met deur, 1729; balie, 1688, schouw met schilderstuk. Weeskamer met wandtapijten door A. Baert, 1710. Schouw door A. Frauen met schildering. Commissiekamer met schoorsteenstuk en koperen kroon. Kamer tegenover de trap met schoorsteenstuk en balie. Voor het stadhuis kanon uit 1551 en gedicht door Vondel, geschilderd op bord in kunstig gesneden omlijsting 1661.

14985

Bestuursgebouwen, rechtsgebouwen en overheidsgebouwen Bestuursgebouw en onderdl oorspronkelijke functie Ja
Breedstraat 53 1601 KA Enkhuizen Ja
E 1500 Enkhuizen