Kleine Overstraat 23, Deventer

Volgens inscriptie gesticht 1644 en overgebracht naar deze plaats in 1856. Teruggelegen huis met in- en uitgezwenkte topgevel, in jaarankers gedateerd 1633 en gerestaureerd 1930-'31. De gevel bekroond door vijf pinakels, elk afgedekt door een geprofileerde natuurstenen plaat en de verdiepingen gescheiden door eveneens geprofileerde natuurstenen lijsten. Ontlastingsbogen met natuurstenen aanzet- en sluitstenen boven de vensters. Achtergevel met vakwerk. Opzij een boogpoort, de doorgang omlijst met natuurstenen blokken. Topstuk met sierbeeldhouwwerk en kogels en met inscriptie: "Jordenshof Renovatum 1930-1931".

Kleine Overstraat 23 7411 JH Deventer Ja