Gemeenteweg 254, Staphorst

Fraaie BOERDERIJ van het Staphorstse type. Traditionele, in aanleg vermoedelijk oudere, doch wat betreft detaillering, 19e eeuwse (XIX B) Staphorster boerderij onder rieten wolfdak. Boerderij van het dwarsdeeltype op langgerekte plattegrond, opgetrokken uit baksteen en gedekt door een thans gedeeltelijk met riet en golfplaten belegd wolfdak; vlechtingen langs de geveltop. In de voorgevel deur met bovenlicht; terzijde respectievelijk getralied keldervenster waarboven opkamervenster en 20-ruitsramen en een opkamervenster; twee zoldervensters; de meeste met luiken en 1 1/2 steens hanekammen op rollaagjes. In de gedeeltelijk vernieuwde achter- en zijgevels baanderdeuren en staldeuren en -vensters, waaronder met gietijzeren tracering. Traditionele in aanleg vermoedelijk oudere, doch wat betreft detaillering 19e eeuwse (XIX B) dwarsdeelboerderij van architectuurhistorisch belang wegens haar Staphorster karakteristieken als langgerekte plattegrond, rieten wolfdak en markante indeling van de voorgevel.

Gemeenteweg 254 7951 CW Staphorst Ja
Bullingerweg 2 7951 NB Staphorst