Eendrachtstraat 8, Coevorden

Eenvoudig doch verzorgd douanegebouw op rechthoekige plattegrond (ca.1900), opgetrokken uit baksteen en gedekt door met daktegels belegd zadeldak; twee hoekschoorstenen, aanbouw achterzijde van veel jongere datum. Het metselwerk wordt verlevendigd door het gebruik van een lichte en een donkere steensoort en door de toepassing van groen geglazuurde steen voor de afzaten onder de vensters; langs de topgevels geprofileerde lijsten; dakgoot op geprofileerde steunen; sierankers; vierruitsvensters met tweeruits bovenlicht en luiken; siermetselwerk in de boogvelden; dito uitgevoerde tweeruitsvensters met ongedeeld bovenlicht; twee blinde vensters en vier zoldervensters; centrale ingangsdeur met tweeruitsbovenlicht; keldervensters.

Bestuursgebouwen, rechtsgebouwen en overheidsgebouwen Overheidsgebouw oorspronkelijke functie Ja
Eendrachtstraat 8 7742 SZ Coevorden Ja