Kerkstraat 17, Brummen

Herv. Kerk. Eenbeukige, laatgotische kerk, 15e eeuw, met driezijdige koorsluiting en aan de zuidzijde een tijdens de restauratie van 1937 gebouwde zijbeuk met aanbouw. De oorspronkelijke kruisribgewelven op gebeeldhouwde kraagstenen zijn slechts bewaard over de meest westelijke schiptravee en de aangrenzende benedenruimte van de toren. De overige gewelven zijn gesloopt in 1705. Tot de inventaris behoren o.a. een koperen doopbekken, 1818, en enige zerken, 16e en 17e eeuw. Orgel met Hoofdwerk en Positief, in 1846 gemaakt door J.H. Holtgrave. Bij de restauratie van 1968 door de Gebr. Reil is het orgel uitgebreid met een vrij Pedaal.

Kerkstraat 17 6971 AE Brummen Ja
G 5410 Brummen