Kasteel Stapelen, Boxtel

Kasteel Stapelen. Laatmiddeleeuws omgracht gebouwencomplex, in 1857-1858 in neo-gotische stijl verbouwd door de aannemer Goyarts uit Tilburg. Poortgebouw met boogfriezen en kantelen; vleugel met trapgevels, boogfriezen en boogvensters; achtkante toren aan de oostzijde, inwendig beneden door een netgewelf overkluisd; aan de westzijde twee torens, inwendig beneden door kruisribgewelven overkluisd; driezijdig gesloten kapel aan de zuidzijde, waarin een houten altaarretabel met schilderij uit omstreeks 1600, met wapen van Horne, en 16e eeuwse houten beelden van Maria en Gabriel, voorts een houten kruisbeeld.

Kastelen, landhuizen en parken Kasteel, buitenplaats oorspronkelijke functie Ja
Stapelen 1 5281 EH Boxtel Ja