Archipunt BV

Even voorstellen

Ben je als eigenaar van een monument verliefd op de historie van je pand, maar wil je het ook een duurzame toekomst geven? Onze monumentenspecialisten kunnen je daarbij helpen. Samen met onze verduurzamingsadviseurs, bouwkundigen, architecten en constructeurs maken ze een passend plan voor jouw monument.

Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten

Monumenten maken onderdeel uit van ons collectieve geheugen. Ze markeren een plek en geven die betekenis. Daar hebben wij oog voor. Samen met jou maken we een verduurzamingsplan dat de erfgoedwaarde van je gebouw respecteert en past bij je budget. Ga je de verduurzaming uitvoeren, dan ondersteunen we je daarbij. Zo heb je grip op het proces en maak je zelfverzekerd keuzes.

Werkgebied

Archipunt is werkzaam in het noorden van het land, tussen IJssel en Waddenzee.

In een ideale wereld is het plan voor de verduurzaming net zo slim en mooi als het monument zelf

Contactinformatie

Miranda Mik
hallo@archipunt.nl
050 - 3133636

www.archipunt.nl

Miranda Mik Archipunt
Miranda Mik
Archipunt BV

Duurzaamheidsadvies en verdere ontzorging

Het ontzorgen kan bestaan uit begeleiding richting de daadwerkelijke uitvoering om te gaan verduurzamen. De invulling van de begeleiding kan verschillen. Soms volstaat het meelezen van offertes en in andere gevallen kan een adviseur bijvoorbeeld aansluiten bij een bouwvergadering, inzicht geven in financieringsmogelijkheden, ondersteuning geven bij het vergunningstraject of het wegnemen van vragen of eventuele drempels. 

Terug naar het overzicht

Ga terug naar de algemene informatie over het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten. Hier kunt u bekijken welke andere DuMo-adviseurs er meedoen en wat het programma precies inhoudt.

Terug naar het overzicht

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) speelt vooral een rol bij rijksmonumenten. Ze wijzen namens de minister van OCW rijksmonumenten aan, verlenen subsidie voor restauratie en onderhoud, houden het rijksmonumentenregister bij en adviseren gemeenten bij ingrijpende wijzigingen van rijksmonumenten. Verduurzaming van monumentaal erfgoed is essentieel voor de instandhouding op langere termijn. Om die reden heeft de RCE het initiatief genomen voor het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten (2023-2025).

Naar boven