Monumenten in Geulle

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen

Geulle telt momenteel 18 rijksmonumenten.

Hieronder een overzicht.

Rijksmonumenten

 • Brug Geulle

  Inleiding

  Omstreeks 1934 in opdracht van Rijkswaterstaat gebouwde BOOGBRUG over het Julianakanaal tussen de kernen Geulle en Geulle aan de Maas.

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Galen, P. van
 • Kasteel Geulle

  Bouwhoeve van het voormalige kasteel, bestaande uit twee vleugels, een poortpaviljoen, XVII; omgeven door een gracht. Inwendig drie schouwen, samengesteld uit fragmenten, XVI-XVIII. Twee met vazen bekroonde pilaren behorende bij het voormalige kasteel beschermd onder apart monumentnummer 28481.

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Gulpen, Philippus Wilhelmus Jacobus van-Delemarre, G.Th.
 • Kerkhofmuur R.K. Kerk v.d. H. Marti

  Inleiding

  De R.K. Sint Martinuskerk en het kerkhof worden omsloten door een lage baksteen KERKHOFMUUR. Het geheel dateert van ca. 1890.

  Omschrijving

  WikiMedia
 • Kerkplein 2

  R.K. KERK; TOREN XIV; gotisch koor 1626. Dwars tussen koor en toren een driebeukig schip uit 1920. Eenklaviers orgel, in 1818 gemaakt door J. Binvignat. Eiken balustrade van de orgelgalerij XVII A. Gebeeldhouwde zerk van Walther van Hoensbroek, 1631. Grafzerk van Carle Suchen, 1653.

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Galen, P. van
 • Kerkplein 2

  V.m. Tiendschuur. Grote bakstenen herenhoeve met binnenplaats, XVIII B; monumentaal woonhuis, waarvan vensters vernieuwd zijn, en grote schuur.

  WikiMedia
 • Kerkplein 5

  Inleiding

  Met elementen van het Eclecticisme in 1865 gebouwd halfvrijstaand voormalig GEMEENTEHUIS van Geulle. Het gemeentehuis werd in 1865 gebouwd in opdracht van het gemeentebestuur van de voormalige gemeente Geulle onder voorzitterschap van burgemeester H.J. Vijgen.

  WikiMedia
Naar boven